Scoren met Bose, in de sport én bij events

Sinds augustus 2019 hangt in Maaspoort Sports & Events een geheel nieuw audiosysteem. Daarmee voldoet het sport- en evenementencomplex weer helemaal aan de hoge verwachtingen die gasten hebben van een plek als deze. Samen met Unlimited Vision & Sound is voor een indrukwekkende totaaloplossing van Bose Professional gekozen. Remco van der Pot, manager bij de multifunctionele sporthal en thuisbasis van Heroes Den Bosch, is heel blij met de flexibele en hoogwaardige voorzieningen.

De manager legt uit: “Unlimited Vision & Sound was hier al hofleverancier als we audio en verwante techniek inhuurden voor allerlei happenings. Omdat we steeds zeer tevreden waren over die ondersteuning hebben we hen ook gevraagd om met een voorstel te komen, toen we besloten een nieuwe installatie te willen die voor al die events is in te zetten. Wat hier gebeurt is heel divers, van een dancefeest tot sport en zakelijke bijeenkomsten. We wilden dus een flexibel systeem dat bovendien echt goed klinkt én voor al die verschillende momenten en zaalinrichtingen geschikt is.”

Besparende totaalbeleving

Alle verwachtingen zijn geïnventariseerd en daar kwam al snel uit dat Bose de beste oplossing bood. Die hangt hier nu sinds augustus 2019 en deze bevalt zeer goed. Remco: “We krijgen veel complimenten en positieve reacties van onze gasten en daar gaat het natuurlijk in eerste instantie om. Ook onze kosten dalen hierdoor want er is veel minder inhuur nodig. Die besparingen kunnen we weer in mooie events steken. Je kunt het maar één keer uitgeven tenslotte.” Hij is oprecht blij met deze oplossing. “Geluid is ontzettend belangrijk, zeker ook bij een sport als basketbal. Muziek vormt dan een belangrijk deel van de beleving.” Over de samenwerking met Unlimited Vision & Sound vertelt hij: “Het is voor ons een vertrouwde partij die heel knap heeft ingespeeld op wat we doen. Wat ons betreft zijn zowel het systeem als deze partner zéker een aanrader. We hebben nu een hoogwaardige basis voor elk evenement en bieden voortaan veel meer een totaalbeleving hierdoor.”

Fijne samenwerking

Bose is een grote naam in de sport, wereldwijd. Een vergelijkbare installatie is onlangs in het PSV-stadion weggehangen. Juist voor grote locaties is het erg prettig dat het grote bereik zorgt voor een beperkt aantal benodigde speakers, terwijl bereik en geluidskwaliteit juist van hoog niveau zijn. Pascal: “Niet alleen bij sport maar ook voor andere events. Maaspoort heeft geregeld zakelijke evenementen. Tot nu toe kwamen wij dan geluid opbouwen, dat is nu niet meer nodig. Dat betekent voor ons dat we van hen voortaan wat minder opdrachten krijgen maar een eerlijk advies en goed advies vinden we véél belangrijker.” Hij is ook blij met de actieve hulp van Bose, tijdens de installatie van het nieuwe systeem. “We hebben de eerste basisinregeling samen gedaan. Later hebben we het zelf, mét publiek, verfijnd afgesteld. Mooi om dan meteen te merken hoeveel beter alles klinkt.”

Waarom Bose?

Dat Unlimited Vision & Sound voor Bose koos is niet zo raar. Eigenaar Pascal van Engelen legt uit waarom: “Dat is eigenlijk tweeledig. De ondersteuning die Bose geeft is enorm goed, zowel technisch als van de salesmensen. Daarnaast is het bereik van hun speakers echt groter, waardoor je minder kasten hoeft weg te hangen om iets goeds te creëren. Spreiding is hier het toverwoord.” Zowel horizontaal als verticaal bestrijken deze luidsprekers het meest, vertelt Pascal. “Bovendien is de klank van het systeem enorm goed”, klinkt het enthousiast. “Dat komt het entertainmentgehalte van basketbal enorm ten goede.”